ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ειδικό Δικαστήριο: Το σκεπτικό της απόφασης για τον Νίκο Παππά

18:35 - 10 Απρ 2023 | Πολιτική
Ειδικό Δικαστήριο: Το σκεπτικό της απόφασης για τον Νίκο Παππά
Δημοσιεύθηκε τη Μ. Δευτέρα (10/4) το σκεπτικό της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, σύμφωνα με το οποίο καταδικάστηκε για τη δράση του με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι ανώτατοι δικαστές που τον καταδίκασαν ομόφωνα αποδίδουν στον πρώην υπουργό αντιθεσμικές, αντισυνταγματικές ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί το σχέδιο της τότε κυβέρνησης να αποκτήσει δικό της κανάλι.

Το σκεπτικό της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου που αριθμεί περί τις 2 χιλιάδες και πλέον σελίδες δεν αφήνει αμφιβολία για την αντιθεσμική δράση του Νίκου Παππά αλλά και για το ότι ο ίδιος υλοποιούσε σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, όμως αναφέρεται, στην απόφαση, ήταν σε συνεχή επαφή και συννενόηση με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι ανώτατοι δικαστικοί στην απόφαση τους, αξιοποιώντας όλα τα αποδεικτικά που κατατέθηκαν στη δίκη, δεν διατηρούν την παραμικρή αμφιβολία, ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, χρησιμοποιήθηκε, χωρίς να έχει την αναγκαία οικονομική δυνατότητα, ως αχυράνθρωπος για να επιτύχει η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την απόκτηση καναλιού δικής της επιρροής. Η καταδικαστική απόφαση για τον Νίκο Παππά ενέχει και πολιτική καταδίκη των πρακτικών που υιοθετήθηκαν από την τότε κυβέρνηση για την απόκτηση καναλιού, ενώ ενδιαφέρον είναι το στοιχείο της απόφασης για συνέχιση των ερευνών από τη δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά την κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ότι «φάκελοι και τσάντες με χρήματα έφευγαν απο το γραφείο Καλογρίτσα και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα που καταδικάστηκε μαζί με τον Νίκο Παππά σε χρηματική ποινή 5 χιλιάδων ευρώ, γίνονται στο σύνολο τους δεκτοί από το Ειδικό Δικαστήριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:18 - 10 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.