ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- Υπουργείου Υγείας για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού

12:06 - 04 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- Υπουργείου Υγείας για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού
Την αντίδραση του Υπουργείου Υγείας προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου, αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ, Ηλιόπουλος υποστήριξε πως έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη με 63%, το οποίο δεν ανέβηκε ποτέ και ότι μέρος της υψηλής θνητότητας από την CoViD οφείλεται σε αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, η κυβέρνηση ακολούθησε τη γνωστή τιμωρητική λογική, με το πρόστιμο των 100 ευρώ, το οποίο δεν απέδωσε. «Έπρεπε να πάνε από πόρτα σε πόρτα ή να δώσουν κίνητρα», τόνισε.

Αναφορικά με τη στάση του Παύλου Πολάκη στο θέμα του εμβολιασμού, τόνισε πως δεν μίλησε εναντίον του εμβολιασμού, αλλά είπε πως δεν αρκεί αυτός.

Η απάντηση Πλεύρη- Θεμιστοκλέους

Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, που τον κατηγόρησε ότι έδωσε ψευδή στοιχεία.

«Ψευδή στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού παρέθεσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Ιατρικής κ. Ηλιόπουλος», αναφέρει ο κ. Πλεύρης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Απάντηση έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη 12η θέση στην ΕΕ όσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα αναφέρει στη δήλωσή του:

«Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο Καθηγητής ιατρικής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε για τον εμβολιασμό μη έχοντας γνώση των πραγματικών στοιχείων της χώρας.

Για χάρη του δημόσιου διαλόγου ενημερώνουμε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στη Χώρα είναι 74,7% με μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση 75,16% και η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση από τις Χώρες της ΕΕ. Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση είναι 85%

Η Επιχείρηση “Ελευθερία” αποτελεί πρόγραμμα υπόδειγμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν επιτευχθεί 22 εκατομμύρια εμβολιασμοί σε δημόσιες δομές της Χώρας, περισσότερο από 200 χιλιάδες κατ’ οίκον εμβολιασμοί και περισσότεροι από 70 χιλιάδες εμβολιασμοί με κινητές μονάδες σε οίκους ευγηρίας, απομακρυσμένες περιοχές και κάλυψη ειδικών ομάδων.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη ο δημόσιος διάλογος να γίνεται με την απαιτούμενη σοβαρότητα και βασιζόμενος σε πραγματικά στοιχεία. Τα ποσοστά μας ενδεχομένως να ήταν και ακόμη καλύτερα αν δεν είχαμε ως τροχοπέδη τη συστηματική υπονόμευση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο γιατρός και πρώην υπουργός υγείας Π. Πολάκης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.