ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η επιστροφή του Σταύρου Παπασταύρου στο Μαξίμου

19:12 - 26 Ιουν 2023 | Πολιτική
Η επιστροφή του Σταύρου Παπασταύρου στο Μαξίμου
Ο Σταύρος Παπασταύρου επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας και θα βρεθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τον επέλεξε στον σκληρό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Παπασταύρου είναι νέος υπουργός Επικρατείας και θα έχει καθημερινή επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ουσιαστικά αντικαθιστά τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος μετακινήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπασταύρου είχε κομβικό ρόλο και στην περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά.

Σπούδασε στη Νομική Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ. Τη δεκαετία του ’90 ήταν στέλεχος της ΟΝΝΕΔ. Είχε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ήδη από την περίοδο πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή (2004-09) ως γραμματέας Διεθνών Σχέσεων. Την ίδια περίοδο, συμπεριλήφθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Την περίοδο προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά (2009-15) κράτησε τη θέση του, ενώ του δόθηκε δραστήριος ρόλος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς υπήρξε ο επικεφαλής της ελληνικής πλευράς.

Ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν ένα από τα πρόσωπα που στοχοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis, αλλά απαλλάχθηκε από τη δικαιοσύνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.