ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16

20:52 - 08 Μαρ 2024 | Πολιτική
Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16
Με μία ακόμα αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Το πρωί υπήρξε έντονη αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει το νομοσχέδιο, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως εξυπηρετεί συμφέροντα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε πως η ΝΔ έλεγε προεκλογικά ότι για να έρθουν μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του άρθρου 16, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως ήταν προετοιμασμένη να φέρει νόμο για να παρακάμψει το Σύνταγμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε απαξιωτικά, κάνοντας λόγο για πιρουέτες του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να δεσμευθεί πως θα υπερψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Δημήτρη Μάντζο, ο οποίος είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη στάση του.

«Επειδή το Σύνταγμα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η αναθεώρηση του εξίσου σοβαρή εμείς θέλουμε να είμαστε σαφείς και κρυστάλλινοι», είπε και πρόσθεσε:

«Επειδή δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση η συναίνεσή μας στην συνταγματική αναθεώρηση θα δοθεί μετά από συζήτηση και συναίνεση στο περιεχόμενο της διάταξης, όχι στο αν θα αναθεωρήσουμε αλλά στο πώς θα το αναθεωρήσουμε. Εμείς δεσμευόμαστε για την αναθεώρηση του άρθρου 16 ώστε να υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Εσείς δεσμεύεστε το ίδιο; Να μας απαντήσετε έως το τέλος συνεδρίασης αν δεσμεύεστε σε αυτό που εμείς λέμε πολλά έτη τώρα».

Απαντώντας ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για την 6η κυβίστηση του ΠΑΣΟΚ και ευχαρίστησε τον κ. Μάντζο καθώς «προεξόφλησε την εκλογική νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2027».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.