• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τέμπη: ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά-ΚΚΕ κατέθεσαν αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση
18:24 - 27 Ιαν 2025

Τέμπη: ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά-ΚΚΕ κατέθεσαν αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση

Την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών ζητούν με ξεχωριστά αιτήματα ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά ενώ αντίστοιχη επιστολή κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/1) και το ΚΚΕ.

Το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που υπογράφεται από τον κ. Σωκράτη Φάμελλο μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η αίσθηση αυτή είναι πλέον μια αίσθηση κοινωνικής αφύπνισης και διεκδίκησης από τον κόσμο που πλημμύρισε την Ελλάδα και την Ευρώπη, απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς και με στόχο την απόδοση των ευθυνών τόσο για τα αίτια που οδήγησαν στην σύγκρουση, όσο και για τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο θάνατο τους 57 ανθρώπους».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ μέσω του γενικού γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα κατέθεσε και αυτό από την πλευρά του αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για τα Τέμπη. Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας στην επιστολή του προς τον Νικήτα Κακλαμάνη αναφέρει: «Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν την Κυριακή 26 Γενάρη στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, όπως κάνουν χωρίς σταματημό δυο χρόνια τώρα, απαιτούν να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται για το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη. Απαιτούν να μη συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν σε αυτό, που παραμένουν και προετοιμάζουν νέα Τέμπη. Οι εξελίξεις όλο το τελευταίο διάστημα, επιβεβαίωσαν στο ακέραιο όσα ανέδειξε το ΚΚΕ με το πόρισμά του στην εξεταστική επιτροπή και καθιστούν επιτακτική την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή».

Επιπλέον, από την πλευρά της η Νέα Αριστερά με τον πρόεδρο της Αλέξη Χαρίτση ζητά τα κόμματα να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας ενάντια στην κυβέρνηση για το δυστύχημα των Τεμπών τονίζοντας: «Η κοινωνία μίλησε: δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών. Το μήνυμά της αφορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την κυβέρνηση της συγκάλυψης, την κυβέρνηση του ψεύδους, την κυβέρνηση του κυνισμού. Αφορά, όμως, και τις δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Οφείλουμε να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να λάβουμε το μήνυμά της για δικαιοσύνη και για αλήθεια. Οφείλουμε να αμφισβητήσουμε έμπρακτα την αλαζονεία του καθεστώτος Μητσοτάκη. Και οφείλουμε να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, φτάνοντας μέχρι και την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση της συγκάλυψης. Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών και η κοινωνία ζητάει δικαιοσύνη. Και εμείς οφείλουμε να αγωνιστούμε για αυτήν. Τίποτα λιγότερο».

Ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής θα ορίσουν τη μέρα που θα διεξαχθεί η συζήτηση, η οποία οφείλει να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή της.

Τελευταία τροποποίηση στις 27/01/2025 - 22:47