ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

40 χρόνια «The Thing»: Η ταινία του Κάρπεντερ άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στο horror

22:06 - 25 Ιουν 2022 | Trends
40 χρόνια «The Thing»: Η ταινία του Κάρπεντερ άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στο horror
Η εμβληματική ταινία του John Carpenter, που επηρέασε τις ταινίες τρόμου όσο ελάχιστες ταινίες, έκανε πρεμιέρα σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια -και παραμένει αξέχαστη.

Στην απομακρυσμένη Ανταρκτική, μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών δέχεται μία ανεπιθύμητη επίσκεψη στην βάση της από ένα ελικόπτερο που προσπαθεί να πυροβολήσει ένα χάσκι που τρέχει προς τα εκεί. Όταν παίρνουν το σκυλί μέσα στη βάση, αυτό επιτίθεται βάναυσα τόσο σε ανθρώπους όσο και σε σκύλους και γρήγορα ανακαλύπτουν ότι το θηρίο μπορεί να πάρει τη μορφή των θυμάτων του. Ο πολυμήχανος πιλότος του ελικοπτέρου και ο γιατρός της βάσης οδηγούν το πλήρωμα σε μια απελπισμένη, αιματηρή μάχη ενάντια στο μοχθηρό πλάσμα πριν τους ξεπαστρέψει όλους, έναν έναν. Έτσι οι Μακρίντι, Μπλέρ, Νάουλς, Κούπερ, Κλάρκ, Γκάρι, Πάλμερ και Τσάιλντς έπρεπε να επιβιώσουν μόνοι τους, και να βρουν ποιος δεν είναι αυτός που προσποιείται πως είναι.

Αυτή είναι η βασική ιδέα, η πλοκή αυτής της φανταστικής ταινίας, που όταν βγήκε στις μεγάλες οθόνες, δεν είχε ανταπόκριση. Ο ίδιος ο Τζον Κάρπεντερ πίστευε ότι ο λόγος ήταν πως την ίδια χρονιά είχε βγει το επίσης γνωστό σε όλους μας «Ε.Τ». Όλα όμως άλλαξαν όταν το «The Thing» βγήκε σε DVD. Αγαπήθηκε αμέσως από τους «horror fans» και για πάντα θα θεωρείται αριστούργημα για τα απίστευτα πρακτικά του εφέ, και τις απίστευτες ερμηνείες που κάνουν ένα έργο με μόνο 8 ηθοποιούς, τόσο ενδιαφέρον, τόσο διαχρονικό. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το πώς και το γιατί αυτή η ταινία έγινε αυτή που είναι. Ας τους ανακαλύψουμε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.