ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς ενισχύει το Viber την αλληλεπίδραση καταναλωτών και επιχειρήσεων

09:10 - 25 Ιαν 2023 | Τεχνολογία
Πώς ενισχύει το Viber την αλληλεπίδραση καταναλωτών και επιχειρήσεων
Τη μετατροπή του Viber, της δημοφιλούς εφαρμογής επικοινωνίας και ανταλλαγής αρχείων που αναπτύχθηκε από την Rakuten, σε superapp παρουσίασε στην Ελλάδα η διοίκηση της εταιρείας, μέσω του λανσαρίσματος δύο νέων καινοτόμων λειτουργιών, που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία των χρηστών. Βασικός στόχος η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης των επιχειρήσεων με το ευρύ καταναλωτικό κοινό, που χρησιμοποιεί το Viber.

Πρώτη καινοτομία για την Rakuten Viber είναι το Business Inbox (εισερχόμενα μηνύματα επιχειρήσεων), το οποίο βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών, κατηγοριοποιώντας αυτόματα τα εταιρικά μηνύματα που αφορούν κυρίως διαφημίσεις των εκάστοτε brands και δεν θα αναμειγνύονται πλέον με τις προσωπικές συνομιλίες.

Τα οφέλη, που αποκομίζουν οι χρήστες του Viber από το νέο αυτό εργαλείο, αφορούν τον καλύτερο έλεγχο της in-app (εντός εφαρμογής) εμπειρίας, τα σημαντικά updates (ενημερώσεις) που βρίσκονται όλα σε ένα μέρος, το νέο βολικό περιβάλλον με τις ειδοποιήσεις, αλλά και την ασφάλεια της λήψης μηνυμάτων μόνο από πιστοποιημένα (verified) brands. Μια πολύτιμη προσθήκη είναι το «μπλε σημάδι» που βοηθά τους χρήστες να αναγνωρίσουν επαληθευμένες μάρκες. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, κερδίζουν μέσω της αύξησης του engagement με τους χρήστες. Παράλληλα, τα επαγγελματικά μηνύματα κατηγοριοποιούνται και διαχωρίζονται από τις ιδιωτικές συνομιλίες, με στόχο την βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την αφοσίωση στο brand. Επιπλέον, το Business Inbox εγγυάται ασφάλεια, η οποία με τη σειρά της ενισχύει την εμπιστοσύνη των χρηστών.

Business Inbox

Business Inbox

Σε έρευνα που διεξήγαγε η Rakuten Viber λίγες μέρες πριν το λανσάρισμα του Business Inbox, το 71,2% των χρηστών ήταν θετικά προσκείμενο προς το νέο εργαλείο βρίσκοντάς το βολικό, το 63,1% θέλει να λαμβάνει μηνύματα μέσω του Business Inbox, ενώ το 41,4% πιστεύει πως στο εξής θα διαχειρίζεται πιο σωστά τα μηνύματα που αφορούν επιχειρήσεις. Σημειώνεται πως μόλις δημιουργηθεί ο φάκελος «Εισερχόμενα Επιχειρήσεων» στη λίστα με τις συνομιλίες των χρηστών της εφαρμογής, όλα τα επαγγελματικά μηνύματα θα πηγαίνουν εκεί ως προεπιλογή.

Η δεύτερη καινοτομία που προωθεί η Rakuten Viber είναι το All-in-one Commercial Account (εμπορικός λογαριασμός), όπου θα φιλοξενούνται όλες οι επιχειρηματικές πληροφορίες, οι υπηρεσίες και οι συνομιλίες κάτω από μια ενιαία επιχειρηματική οντότητα με δυνατότητα αναζήτησης. Σε γενικότερο πλαίσιο, το Commercial Account θα εμφανίζει όλες τις πληροφορίες της επιχείρησης σε ένα μέρος, όπου οι χρήστες θα μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση και να τις ελέγξουν. Οι χρήστες μπορούν να βρουν τα brands που τους ενδιαφέρουν και να ξεκινήσουν συζήτηση, κάνοντας πιο εύκολη και πιο γρήγορη την αναζήτηση και λήψη πληροφοριών για την εκάστοτε επιχείρηση. Έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να επιλέξουν το κανάλι επικοινωνίας που προτιμούν, διακρίνοντας πιο εύκολα τα αξιόπιστα brands. Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις γίνονται πιο αναγνωρίσιμες και πιο προσβάσιμες για τους καταναλωτές.

Commercial Account

Commercial Account

Όπως ανέφερε η Chief Revenue Officer της Rakuten Viber, Cristina Constandache, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα και έκανε την παρουσίαση των δύο νέων λειτουργιών, το Business Inbox και το Commercial Account γίνονται σταδιακά διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, από τις 23 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρείας και της αναβάθμισης του Viber σε superapp, με τίτλο «Rakuten Viber for Business».

Πυλώνας για τη superapp στρατηγική της εταιρείας αποτελεί και το Viber Pay, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να στείλουν χρήματα δωρεάν και στην στιγμή σε φίλους και συγγενείς, ακόμη κι αν δεν διαθέτουν πορτοφόλι Viber. «Το πορτοφόλι είναι έτοιμο σε μόλις δύο λεπτά και χρειάζεται απλά μια εγγραφή και μια επιβεβαίωση μέσω email. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει συναλλαγές έως και 120 ευρώ, αλλά με επιβεβαίωση ακόμη περισσότερων στοιχείων, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν ποσά έως και 4.500 ευρώ» αναφέρει η εταιρεία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της για το Viber Pay. Σύμφωνα με την CRO της Rakuten Viber, μέχρι στιγμής ο αριθμός των ενεργοποιημένων λογαριασμών Viber Pay στην Ελλάδα έχει φθάσει στις 200.000, μέσω των οποίων έχουν γίνει συναλλαγές αξίας 100.000 ευρώ.

Τέλος, η κα. Constandache έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την ως την πιο σημαντική αγορά στην κεντρική Ευρώπη, εξηγώντας ότι την κατατάσσει εκεί διότι τα χαρακτηριστικά της, όπως οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, παραπέμπουν πιο πολύ σε χώρες της κεντρικής παρά της ανατολικής Ευρώπης. Τόνισε ότι πάνω από τους μισούς χρήστες του Viber στην ελληνική αγορά είναι μεταξύ 35 και 55 ετών, που αποτελούν τον παραγωγικό (active) πληθυσμό. Σύμφωνα με την ίδια, η διείσδυση του Viber στην Ελλάδα «αγγίζει» το 91%, τα παραδοθέντα εταιρικά μηνύματα αυξήθηκαν κατά 38% το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τα προωθητικά μηνύματα κατά 34% και τα συναλλακτικά (transactional) μηνύματα κατά 41%.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 00:45 - 26 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.