ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Trastor: Στα €600 εκατ. το χαρτοφυλάκιο ακινήτων έως το 2025 Κύριο

07:57 - 15 Ιουν 2022 | Ακίνητα
Trastor: Στα €600 εκατ. το χαρτοφυλάκιο ακινήτων έως το 2025
Ψηλά θέτει τον πήχη για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της η Trastor ΑΕΕΑΠ, το οποίο ανέρχεται σήμερα σε 351, 5 εκατ. ευρώ, ενώ ο στόχος της διοίκησης είναι να φθάσει τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2025.

Η εταιρεία σχεδιάζει νέες επενδύσεις, εστιάζοντας κυρίως σε κτίρια γραφείων και εγκαταστάσεις logistics, ενώ παράλληλα αναζητά κι έναν ακόμη βασικό κλάδο ακινήτων, με τα τουριστικά ακίνητα να «παίζουν» δυνατά.

Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, η διοίκηση της εταιρείας υπογράμμισε πως η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου δεν σχετίζεται ευθέως με την εισφορά ακινήτων από τη βασική μέτοχο δηλαδή την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε σύμφωνα με το πλάνο αξιοποίησης των ακινήτων της και μερική αποεπένδυση από το συνολικό χαρτοφυλάκιο της, της τάξης των 3,2 δισ. ευρώ.

Στα επόμενα βήματα είναι η κατασκευή «πράσινου» κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι, συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ. το οποίο θα ενοποιηθεί με όμορη ιδιοκτησία της σε ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού περίπου 15,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η θυγατρική της εταιρεία Δωρίδα προχωρά στην προσθήκη νέου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής ξηρών και ψυκτικών εγκαταστάσεων συνολικής επιφανείας 6.800 τ.μ. περίπου, σε ιδιόκτητη έκτασή της με υφιστάμενα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Όταν ολοκληρωθεί, η προαναφερόμενη κατά 100% θυγατρική της θα είναι ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου συμπλέγματος αποθηκών 3PL, συνολικής επιφάνειας 31.900 τ.μ. στην περιοχή της διαμετακομιστικής ζώνης της Δυτικής Αττικής.

Επενδύσεις

Στα 60 εκατ. ευρώ περίπου θα διαμορφωθούν στο σύνολο του 2022 οι επενδύσεις της Trastor σε αγορές ακινήτων.

Όπως αναφέρθηκε στη ΓΣ, η εταιρεία σχεδιάζει να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες -και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του μήνα- την απόκτηση ενός επιπλέον ακινήτου logistics, έκτασης περίπου 16.000 τ.μ.

Στις ανωτέρω επενδύσεις περιλαμβάνονται αγορές, που έχουν ήδη ανακοινωθεί, καθώς και η απόκτηση κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι έναντι 27 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:51 - 15 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.