ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνω των 500 εκατ. ευρώ η περιουσία του Τ.Ε.Α.Υ.Ε.Τ.

16:13 - 03 Μαρ 2023 | Εργασιακά
Άνω των 500 εκατ. ευρώ η περιουσία του Τ.Ε.Α.Υ.Ε.Τ.
Την Τετάρτη 1/3/2023, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο President, ενημερωτική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη μετατροπή του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (Τ.Ε.Α.Υ.Ε.Τ.) σε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΝΠΙΔ), με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου:

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των προσκεκλημένων για την εξέλιξη των οικονομικών και λειτουργικών παραμέτρων του Ταμείου καθώς και η ισχυροποίηση της ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας.

Έλαβαν το λόγο, ο Πρόεδρος και ένα μέλος του Δ.Σ., η Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής, εκπρόσωπος του Υπερδιαχειριστή Επενδύσεων, η Διευθύντρια και στελέχη του Ταμείου.

Παρουσίασαν τη μέχρι σήμερα πορεία του Ταμείου, αλλά και τους στόχους για το μέλλον. Την εξέλιξη της περιουσίας του από 169€ εκ. σε 509€ εκ. καθώς και την πολύ σημαντική σχέση ασφαλισμένων/ συνταξιούχων: 7/1.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στο οικολογικό αποτύπωμα, αναδεικνύοντας το site του Ταμείου ως λειτουργική πύλη εισόδου, τόσο για τη μηνιαία ενημέρωση και πληρωμή των εισφορών, όσο και για την κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων συνταξιοδότησης, καταλήγοντας ότι το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών έχει οδηγήσει τόσο στην απλοποίηση των διαδικασιών για εργοδότες ασφαλισμένους και συνταξιούχους, όσο και στην έκδοση συντάξεων σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την κατάθεση όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:38 - 03 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.