ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το εργασιακό burnout κοστίζει δισεκατομμύρια στην οικονομία-Τι δείχνει νέα έρευνα

16:24 - 29 Μαρ 2023 | Εργασιακά
Το εργασιακό burnout κοστίζει δισεκατομμύρια στην οικονομία-Τι δείχνει νέα έρευνα
Τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην οικονομία η επαγγελματική εξουθένωση ή αλλιώς το «burnout» αποδεικνύει νέα έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει μιας έρευνας που έγινε για τη γαλλική ασφαλιστική εταιρεία Axa και του βρετανικού κέντρου οικονομικών ερευνών CEBR, φαίνεται ότι το εργασιακό burnout κοστίζει κάθε χρόνο στη βρετανική οικονομία σχεδόν 32 δισ. ευρώ, και οδηγεί σε 23,3 εκατ. ημέρες αναρρωτικής άδειας.

Η έρευνα, της οποίας τα συμπεράσματα βασίζονται σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos με δείγμα 30.000 προσώπων ηλικίας 18 έως 74 ετών σε 16 χώρες και εδάφη σε όλο τον κόσμο,  αποκάλυψε ότι οι Βρετανοί «είναι πιθανότερο να έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας από οποιοδήποτε άλλο»

Τα αποτελέσματα, δείχνουν ότι το 21% των ενήλικων Βρετανών βιώνουν συναισθηματική πίεση, μπροστά από τις ΗΠΑ (17%), το Βέλγιο (11%), τη Γαλλία (10%), την Κίνα (10%) ή ακόμα και την Ελβετία (9%).

«Περίπου οι μισοί Βρετανοί δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση ψυχικής ευημερίας και κινδυνεύουν με επαγγελματική εξουθένωση, πράγμα που έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου», τονίζει σχετική ανακοίνωση.

Τα στοιχεία του CEBR δείχνουν ότι το οικονομικό στρες και οι ανησυχίες των εργαζομένων στοιχίζουν στις ίδιες τις βρετανικές επιχειρήσεις έως 6,2 δισ. λίρες σε άδειες ασθενείας και σε απώλεια παραγωγικότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.