ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εφαρμογή το bonus παραγωγικότητας στο Δημόσιο-Ποσά και δικαιούχοι Κύριο

14:07 - 02 Απρ 2023 | Εργασιακά
Σε εφαρμογή το bonus παραγωγικότητας στο Δημόσιο-Ποσά και δικαιούχοι
Με χρηματικό bonus θα επιβραβευτούν οι πιο παραγωγικοί δημόσιοι υπάλληλοι. Το bonus Θα δοθεί για πρώτη φορά σε 50.000 υπαλλήλους του δημοσίου, όπως προβλέπει το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως τόνισε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, «είναι ένα σημαντικό διοικητικό εργαλείο για τους προϊσταμένους, προκειμένου να δώσουν το κίνητρο στους υπαλλήλους να κάνουν το κάτι παραπάνω».

Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2022, δικαιούχοι του bonus παραγωγικότητας είναι οι εξής κατηγορίες:

  • Πολιτικοί υπάλληλοι και ένστολο προσωπικό που υλοποίησαν προκαθορισμένους στόχους στα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους.
  • Υπάλληλοι που εμπλέκονται άμεσα στην υλοποίηση έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».
  • Δικαστικοί υπάλληλοι για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης
  • Υπάλληλοι των Γενικών Διευθύνσεων των Οικονομικών Υπηρεσιών των Υπουργείων, των Οικονομικών Υπηρεσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Προεδρίας της Κυβέρνησης, του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους

Η ανταμοιβή σε νούμερα

Το bonus χορηγείται στους δικαιούχους υπαλλήλλους μία φορά ανά έτος και δε μπορεί να υπερβαίνει το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου.

Τονίζεται ότι δε θα συμψηφιστεί με τυχόν προσωπική διαφορά που είναι ενσωματωμένη στις συνολικές αποδοχές του δικαιούχου.

Τέλος, το μέτρο είναι πιλοτικό και αν διαπιστωθεί ότι αποδίδει θα επεκταθεί και παγιωθεί και σε άλλους στρατηγικούς στόχους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.