ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοροτεχνικοί και e-ΕΦΚΑ έθεσαν επί τάπητος τη διόρθωση ΑΠΔ

22:36 - 09 Οκτ 2020 | Φορολογία
Φοροτεχνικοί και e-ΕΦΚΑ έθεσαν επί τάπητος τη διόρθωση ΑΠΔ
Το θέμα της διόρθωσης των Α.Π.Δ., ειδικά για τις περιπτώσεις εργαζομένων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, συζητήθηκε την Παρασκευή μεταξύ αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.), του Διευθυντή Εισφορών Μισθωτών κ. Γιώργου Μητροφάνη και της Προϊσταμένης του αρμοδίου Τμήματος του e-ΕΦΚΑ κας Μαριάννας Προδρομίδου.

Στην συζήτηση αυτή ο κ. Μητροφάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σε περιπτώσεις που έχει υποβληθεί αρχική Α.Π.Δ., ακόμα και αν αυτή έχει λανθασμένες εγγραφές, η διόρθωσή της πραγματοποιείται με «Δελτίο Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης Α.Π.Δ.». Επίσης διευκρινίστηκε ότι δεν υφίσταται τύπος Α.Π.Δ. «Τροποποιητική».

Υπενθυμίζεται ότι, το «Δελτίο Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης Α.Π.Δ.». δεν έχει προθεσμία υποβολής και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα προστίμου για τις τροποποιήσεις που γίνονται μέσω αυτού, όποτε και αν γίνουν.

Επιπλέον, ζητήθηκε από την Ομοσπονδία μας να εξετασθεί η δυνατότητα υποβολής του δελτίου μεταβολής, εκτός από την προσέλευση σε τοπικό υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ και ηλεκτρονικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.