ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφές εισφορών ύψους €170 εκατ. εντός Δεκεμβρίου - Οι δικαιούχοι

09:02 - 17 Δεκ 2020 | Φορολογία
Επιστροφές εισφορών ύψους €170 εκατ. εντός Δεκεμβρίου - Οι δικαιούχοι
Συνολικά 170 εκατ. ευρώ αναμένεται να μπουν μέσα στο Δεκέμβριο στους λογαριασμούς 200.000 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, τα οποία ο ΕΦΚΑ ετοιμάζεται να επιστρέψει στους δικαιούχους μετά τον συμψηφισμό των εκκαθαρισμένων εισφορών του 2019 με μελλοντικές υποχρεώσεις τους.

Σημειώνεται ότι επιστροφή εισφορών δικαιούνται όσοι είχαν πιστωτικό υπόλοιπο πάνω από 50 ευρώ, εφόσον δεν είχαν παλιότερη οφειλή τουλάχιστον από το 2017 και έπειτα. Όσοι είχαν πιστωτικό υπόλοιπο κάτω από 50 ευρώ, αυτό θα συμψηφιστεί υποχρεωτικά με μελλοντικές ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης της εκκαθάρισης των εισφορών του 2019, υπολογίζεται πως περίπου 200.000 μη μισθωτοί θα λάβουν τα πιστωτικά υπόλοιπά τους, συνολικού ύψους 170 εκατ. ευρώ (περίπου 850 ευρώ ανά μέσο όρο).

Το υπουργείο Εργασίας έχει ως στόχο την καταβολή του προαναφερθέντος ποσού εντός του Δεκεμβρίου, προκειμένου να στηριχθούν εισοδηματικά οι επαγγελματίες στην δύσκολη περίοδο, που βιώνουν όλοι λόγω της πανδημίας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τη δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές εισφορές έχουν εθελοντικά όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες είχαν πιστωτικό υπόλοιπο πάνω από 50 ευρώ, με τον όρο ότι οι ίδιοι θα δηλώσουν στον e-ΕΦΚΑ ότι επιθυμούν να γίνει ο συμψηφισμός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.