ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Γεμάτος» ο Σεπτέμβριος για τους φορολογούμενους-Οι ημερομηνίες των φορολογικών υποχρεώσεων

09:15 - 17 Αυγ 2021 | Φορολογία
«Γεμάτος» ο Σεπτέμβριος για τους φορολογούμενους-Οι ημερομηνίες των φορολογικών υποχρεώσεων
Αυξημένες είναι οι άμεσες υποχρεώσεις τουλάχιστον 1,7 εκατ. φορολογουμένων πολιτών, με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, μεταξύ άλλων, να πρέπει να εξοφληθούν το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, μέχρι τέλος Αυγούστου πρέπει να πληρωθούν οι δύο δόσεις Ιουλίου-Αυγούστου από τον φόρο εισοδήματος και μία δόση (από τις 6 συνολικά) από τον ΕΝΦΙΑ.

Ωστόσο, η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, που αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο, δίνει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα οι δύο πρώτες δόσεις να καταβληθούν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του Σεπτεμβρίου.

Η τρίτη δόση του φόρου θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να καταβληθεί και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ήτοι λίγες ημέρες μετά την έκδοση του εκκαθαριστικού.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και η τελευταία δόση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Βέβαια, καθώς μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι οφείλουν να πληρώσουν μαζεμένες τις τρεις πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος, ο οποίος προέκυψε από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών η πιθανότητα να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ από κοινού με τη δεύτερη δόση έως τις 29 Οκτωβρίου, χωρίς να υπάρξει επιβολή προστίμων.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 10:08 - 17 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.