ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομάδα Αιγαίου: Αποστολή στο Καστελλόριζο προωθώντας τον εθελοντισμό και τη συνεργασία

14:30 - 12 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ομάδα Αιγαίου: Αποστολή στο Καστελλόριζο προωθώντας τον εθελοντισμό και τη συνεργασία
Η Ομάδα Αιγαίου θα βρεθεί κατά τη διάρκεια της φετινής χειμερινής Αποστολής στο Καστελλόριζο, στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, εκεί που κτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου η αποστολή στο Καστελλόριζο γίνεται με τη συνδρομή και την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα θα διαθέσουν πολεμικό και περιπολικό σκάφος αντίστοιχα και μαζί με φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου, θα γίνει η μετακίνηση των εθελοντών και εθελοντριών από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο και η επιστροφή τους.

Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, εκτός από  φρουροί των θαλασσίων περιοχών της Πατρίδας μας, είναι ταυτόχρονα και οι αρωγοί των κοινωνιών αυτών, στα  θέματα της καθημερινότητάς τους, καθιστώντας τους πρωταγωνιστές της κοινωνικής προσφοράς.

Η κοινή τους Αποστολή με το Πολεμικό  Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, πέρα από τα πρακτικά αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων και των άλλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο στη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και τη σημασία της συνεργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο της έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς.

Στο τριήμερο αυτό η Ομάδα Αιγαίου -με πάνω από 100 εθελοντές και εθελόντριες - θα πραγματοποιήσουν πλήθος δράσεων όπως:

  • Ιατρικές εξετάσεις από 17 διαφορετικές ειδικότητες
  • Μικροβιολογικές / Βιοχημικές Εξετάσεις
  • Post COVID ιατρείο
  • Εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες, από νοσηλεύτριες-εκπαιδεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
  • Συναυλία: «Τραγουδάμε για το Καστελλόριζο» με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη
  • Αγώνας Μπάσκετ με τη συμμετοχή του διεθνούς μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση

Οι  εξετάσεις των πνευμόνων καθώς και αυτές που αφορούν τη νόσηση από την COVID-19, θα γίνουν με τη χρήση του υπερσύγχρονου φορητού  θωρακικού  υπερηχοτομογράφου -ECOVIDUS- της Ομάδας Αιγαίου (προσφορά των Unilever / My market).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.