ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνοτουρκικά: Επεισόδιο στη Σάμο με τα όπλα ανά χείρας

14:07 - 03 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Ελληνοτουρκικά: Επεισόδιο στη Σάμο με τα όπλα ανά χείρας
Μια ανάσα από ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο έφτασαν το πρωί της περασμένης Τρίτης (1/11) λιμενικό σώμα και τουρκική ακτοφυλακή ανοικτά της Σάμου.

Με αφορμή την αμφισβήτηση, από το πλήρωμα τουρκικού σκάφους, της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας, τα στελέχη των δύο σωμάτων βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους και με τα όπλα ανά χείρας, αναμένοντας εντολή να τα χρησιμοποιήσουν, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς εντός ελληνικών –σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση– χωρικών υδάτων προκειμένου να παραλάβει αυτό τη σορό ναυαγού από παραπλέον φορτηγό πλοίο αμφισβητώντας την ελληνική περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, τα πληρώματα των ελληνικών σκαφών διαπίστωσαν κινητικότητα μεταξύ των μελών του πληρώματος του εμπορικού πλοίου «Petrobulk 1», που είχε ανασύρει από το νερό τη σορό ενός ναυαγού. Επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με τη γέφυρα του πλοίου ζητώντας να παραλάβουν τη σορό, με τον καπετάνιο του «Petrobulk» να τους απαντά ότι έχει ειδοποιήσει την τουρκική ακτοφυλακή. Κατόπιν τούτου, μια ακταιωρός που έως εκείνη τη στιγμή δεν μετείχε στην επιχείρηση πήγε στο σημείο και κατέβασε φουσκωτή βάρκα προκειμένου να παραλάβει τη σορό.

Το ελληνικό σκάφος προσέγγισε την ακταιωρό με τους Τούρκους λιμενικούς, περίπου δέκα άτομα να βγαίνουν στο κατάστρωμα επιδεικνύοντας τα όπλα τους. Σε απάντηση αυτού, και τα στελέχη του Λιμενικού που επέβαιναν στο Rafnar πήραν εντολή να πάρουν τα όπλα στα χέρια δίχως να τα χρησιμοποιήσουν παρά μόνο εάν διαταχθούν από τον κυβερνήτη. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, μια δεύτερη ακταιωρός πλησίασε στο σημείο και με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να εμποδίσει το ελληνικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης να σπεύσει στο σημείο για βοήθεια. Τελικά, η σορός παρελήφθη από τους Τούρκους, οι οποίοι εν συνεχεία αποχώρησαν από το σημείο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.