ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μύλος» για το ποιος έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη Κύριο

08:47 - 15 Σεπ 2023 | Ειδήσεις
«Μύλος» για το ποιος έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη
Αν και η κυβέρνηση το διαψεύδει, τοπικοί παράγοντες στη Θεσσαλία αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη.

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα  Νούσιο και το δήμαρχο Παλαμά κ. Σακελλαρίου. Ο πρώτος αρχικά παραδέχτηκε ότι έδωσε την έγκρισή του να σπάσει ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη το βράδυ που ξεκίνησε η κακοκαιρία Daniel, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλεται, να πλημμυρίσει ο Παλαμάς.

Ωστόσο, αναφέρει ότι το έκανε επειδή του το ζήτησε ο δήμαρχος Παλαμά.

Όπως είπε έδωσε την έγκρισή του καθώς εμπιστευόταν τον δήμαρχο λόγω της εμπειρίας του. «Ο κ. Σακελλαρίου είναι δήμαρχος 10 χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πού πηγαίνουν τα ποτάμια και πού καταλήγουν. Τη δοκιμάσαμε στον “Ιανό” και στον “Διομήδη”», όταν του είχε πει να γίνει τομή στο ανάχωμα, πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε τι θα έπρεπε να γίνει εαν υπήρχε ένας δήμαρχος που δεν έχει εμπειρία,  ο κ. Νούσιος ανέφερε ότι είτε θα έστελνε την αρμόδια υπηρεσία, είτε θα πήγαινε στο σημείο ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει αντιπλημμυρικό σχέδιο, όλα δουλεύουν με την πρακτική και με το τι έχει συμβεί στο παρελθόν», είπε, επίσης.

Ο δήμαρχος Παλαμά από τη μεριά του αρνήθηκε ότι είπε να ζήτησε να πέσει το ανάχωμα.

Πολιτικές διαστάσεις

Η υπόθεση αυτή έχει πάρει φυσικά και πολιτικές διαστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία ζητά την παραίτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, καθώς υπάρχουν οι καταγγελίες πως ο αντιπεριφερειάρχης έδωσε την εντολή για να σπάσει το ανάχωμα.

Η κυβέρνηση, πάντως, διατηρεί στάση αναμονής και προς το παρόν διαψεύδει. Κάνει λόγο για ανυπόστατες πληροφορίες και σε κάθε περίπτωση στηρίζει τον κ. Αγοραστό.

Το θέμα απασχολεί και την ελληνική Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διατάξει για τις πλημμύρες και τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Τελευταία τροποποίηση στις 08:52 - 15 Σεπ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.