ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι Πειραιά: Δύο ναυτικοί έπεσαν στη θάλασσα εν ώρα εργασιών

12:17 - 25 Σεπ 2023 | Ειδήσεις
Λιμάνι Πειραιά: Δύο ναυτικοί έπεσαν στη θάλασσα εν ώρα εργασιών
Σε συναγερμό βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι Λιμενικές Αρχές του Πειραιά, όταν δύο ναυτικοί έπεσαν στη θάλασσα από το πλοίο Runner Jet, την ώρα που αυτό βρισκόταν προσδεδεμένο μέσα στο λιμάνι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο ναύτες πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Τα δύο άτομα παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας με τις αισθήσεις τους.

Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Πειραιά διέταξε τη σύλληψη του πλοίαρχου, του ύπαρχου και του λοστρόμου του ταχύπλοου καταμαράν.

Παράλληλα, με κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων ζητούν την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας.

Τη διερεύνση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, «οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του πλοίου που απαγορεύεται χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας».

«Η οποιαδήποτε εκτέλεση εργασίας που απαγορεύεται από τη νομοθεσία και η μη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους Ναυτεργάτες και οι ευθύνες εταιριών - ΥΕΝ - Λιμενικών Αρχών είναι τεράστιες».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:16 - 25 Σεπ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.