ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Το «Rizz» η «λέξη της χρονιάς»- Τι σημαίνει

18:52 - 04 Δεκ 2023 | Ειδήσεις
Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Το «Rizz» η «λέξη της χρονιάς»- Τι σημαίνει
Οι υπεύθυνοι έκδοσης του λεξικού του Πανεπιστημίου Οξφόρδης (Oxford English Dictionary) επιλέγουν κάθε χρόνο τη «λέξη της χρονιάς», που δεν υπήρχε στο παρελθόν και εισήλθε δυναμικά στην καθομιλουμένη, κυρίως λόγω της χρήσης της από τις νέες γενιές.

Για το 2023 τα χαρακτηριστικά αυτά έχει η λέξη «Rizz».

Η λέξη αυτή αποτελεί στην ιντερνετική αργκό της GenZ τον όρο που χαρακτηρίζει το ρομαντικό θέλγητρο, την γοητεία. Η λέξη αυτή αποτελεί παράφραση της ελληνικής λέξης «χάρισμα» που υπάρχει και στην αγγλική γλώσσα ως charisma. Προφανώς στην προσπάθεια γρήγορης εκφοράς του λόγου το charisma έγινε charis μετά ris και κατέληξε να γράφεται ως rizz. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δισεκατομμύρια θεάσεις στο hashtag «rizz» στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Σύμφωνα με το λεξικό η λέξη «rizz» ορίζεται ως το στυλ, η γοητεία ή η ελκυστικότητα και η ικανότητα να προσελκύεις έναν ρομαντικό ή σεξουαλικό σύντροφο.

Παράλληλα η λέξη «authentic» (αυθεντικός) ήταν η λέξη που αναζητήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στις ΗΠΑ στην ψηφιακή έκδοση του λεξικού αγγλικών Merriam-Webster ανακοίνωσε η συντακτική ομάδα του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.