• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:17 - 31 Μαρ 2015

Merrill Lynch: O Απρίλιος είναι ο μήνας που οδηγεί προς το parity

Από τον περασμένο μήνα, πολλές από τις εκτιμήσεις της Merrill Lynch έχουν μεταβληθεί

Οι αγορές εξακολουθούν να εξετάζουν εάν ή όχι οι ΗΠΑ μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται σε ένα έντονο ρυθμό με τη Fed να ομαλοποιεί τα επιτόκια κατά την ίδια στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος ασχολείται με τους κινδύνους αποπληθωρισμού, καθώς και την ΕΚΤ να αρχίζει την εκτέλεση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Το USD φαίνεται να κινείται προς υψηλότερα επίπεδα, αλλά κατά τη συνεδρίαση της FOMC, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι ήταν λίγο περισσότερο ανήσυχη για τις γενικότερες προοπτικές της οικονομίας και το υψηλότερο δολάριο, βοηθώντας έτσι σε ένα διάλειμμα στις νομισματικές κινήσεις. Η Merrill Lynch εξακολουθεί να αναμένει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Fed να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με προηγούμενες εκτιμήσεις της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο. Η πρόοδος στην αγορά εργασίας ήταν σταθερά ισχυρή, αλλά οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί ότι η απασχόληση αυξάνεται ταχύτερα από το ΑΕΠ. Αν και οι μισθοδοσίες είναι πιθανό να δώσουν μια καλύτερη αίσθηση της υποκείμενης τάσης του ρυθμού ανάπτυξης, μία απροσδόκητα περαιτέρω άμβλυνση του ΑΕΠ αποτελεί ένα κίνδυνο, κατά την εκτίμηση της Τράπεζας, για τη γενικότερη εικόνα τόσο των υψηλότερων αποδόσεων στις ΗΠΑ όσο και για την ισχυροποίηση του δολαρίου.

31 03 15 bofa1

Από τον περασμένο μήνα, πολλές από τις εκτιμήσεις της Merrill Lynch έχουν μεταβληθεί, αλλά η πρωταρχική από μια μακροοικονομική σκοπιά είναι η αλλαγή στη μείωση στόχου για το EURUSD στο 1,00 για το τέλος του έτους, και η διατήρηση της ισοτιμίας σε αυτό το επίπεδο για το 2016. Όσον αφορά τις άλλες άμεσες αναμενόμενες εξελίξεις στις προβλέψεις, η Τράπεζα μείωσε επίσης τους στόχους για EURGBP και για το EURSΕΚ. Εν τω μεταξύ, στις αναδυόμενες αγορές, οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί για την ανάπτυξη στην Κίνα. Στην αγορά FX, έχει ένα υψηλότερο για το τέλος του έτους στόχο για το USDCNY έως το 6,36, και για το USDBRL στα 3,40. Σε γενικές γραμμές η Τράπεζα επίσης δεν αναμένει ότι αυτές οι διαδρομές θα αντιστραφούν πολύ μέσα στο 2016, προσθέτοντας σε μία γενικότερη αντίληψη για του δολαρίου. Επίσης, οι προβλέψεις για το USDMXN και το USDINR είναι υψηλότερες.

31 03 15 bofa2

Εκτός από το FX, η Τράπεζα έχει επίσης αλλάξει μια σειρά από άλλες προβλέψεις, αν και οι προσαρμογές είναι σταδιακές και γενικά ενισχύουν την υφιστάμενη γενικότερη εικόνα. Ο στόχος της Τράπεζας για το δεκαετές επιτόκιο των ΗΠΑ στο τέλος του έτους παραμένει στο 2,35%. Η Τράπεζα προχώρησε σε αυξήσεις αναφορικά με τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις των αποδόσεων των ομολόγων στις ΗΠΑ, ενώ προχώρησε σε μειώσεις των αποδόσεων στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία. Εν τω μεταξύ στα εμπορεύματα, ο WTI εξακολουθεί να αναμένεται στα τέλη του έτους στα $ 57 ενώ για το Brent, ο στόχος είναι τώρα στα $ 61. Ακόμα, σε μακροπρόθεσμη βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Merrill Lynch, το πετρέλαιο είναι πιθανό να σταθεροποιηθεί γύρω στο εύρος των $ 70 έως $ 80. Για το αλουμίνιο ο στόχος είναι χαμηλότερος.