• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:32 - 30 Νοε 2015

Morning Briefing: Το ισχυρό δολάριο θα είναι το τέλος της Αμερικής

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, βρίσκονται σε φάση επιβράδυνσης, ενώ οι μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες, έχουν «τσακιστεί»

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο επίπεδο. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, βρίσκονται σε φάση επιβράδυνσης, ενώ οι μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες, έχουν «τσακιστεί» από τις επιπτώσεις του ανοδικού δολαρίου, της πτώσης των τιμών των εμπορευμάτων αλλά και της πτώσης του όγκου του παγκόσμιου εμπορίου.

Παρακάτω παραθέτουμε μια σειρά γραφημάτων που δείχνουν ότι η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων, δεν έχει να κάνει μόνο με την άνοδο του δολαρίου αλλά και με την πτώση του όγκου εξαγωγών από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη.

Στο παρακάτω γράφημα, γίνεται σαφές ότι ο μέσος όγκος της εξαγωγικής δραστηριότητας δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει στα προ της κρίσης υψηλά επίπεδα και πρακτικά δείχνει την οικονομική αδυναμία σε παγκόσμιο επίπεδο.

30 11 15 globalexports

Για να διαβάσετε ολόκληρο το Morning Briefing, εγγραφείτε δωρεάν, εδώ.