• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τα τρέχοντα επίπεδα τιμών στο ΧΑ είναι ανθεκτικά
09:56 - 24 Μαρ 2022

Τα τρέχοντα επίπεδα τιμών στο ΧΑ είναι ανθεκτικά

Με ελεγχόμενες απώλειες έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα και στους διεθνείς μετοχικούς δείκτες. Είναι ξεκάθαρο ότι η βραχυπρόθεσμη ανοδική ορμή έχει μετριαστεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΓΔΧΑ δεν θα μπορέσει να κινηθεί υψηλότερα.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Οι διακυμάνσεις θα συνεχιστούν και βαρύτητα δίνεται πλέον στους τίτλους με αυξημένη δυνατότητα διανομής μερισμάτων ακόμα και σε ένα περισσότερο τοξικό επενδυτικό περιβάλλον.

Τα τρέχοντα επίπεδα τιμών στο ΧΑ εκτιμούμε ότι είναι ανθεκτικά, αλλά δύσκολα θα μείνουν ανεπηρέαστα από εξωτερικές πιέσεις.

Η σημερινή ατζέντα των μακροοικονομικών στοιχείων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοιχεία μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Μαρτίου (αρχική εκτίμηση) για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ. Ωστόσο, το ενδιαφέρον σήμερα θα μονοπωλήσουν οι Σύνοδοι κορυφής Ευρώπης και ΝΑΤΟ με βασικό άξονα το θέμα ενέργειας.