Διαθέτουν μια δύναμη ρευστότητας μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πραγματοποιούν καθημερινά πάνω από τον μισό τζίρο στο ΧΑ.
Κάποιοι δε εξ αυτών και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που πηγάζουν από γνώστες του χρηματιστηριακού παρασκηνίου, έχουν ιδρύσει το «λόμπι του Λονδίνου». Πρόκειται δηλαδή για μια παρέα επαγγελματιών που αφού λάβουν υπόψη τους τα εκάστοτε πολιτικοοικονομικά δεδομένα τοποθετούνται συντονισμένα είτε προς την long είτε προς την short κατεύθυνση με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Με σκοπό τι άλλο από το γρήγορο κέρδος.
Ως εδώ, όλα καλά, δεδομένου πως το ΧΑ προσφέρεται για γρήγορες κινήσεις. Οι αντιρρήσεις βρίσκονται στο ότι όταν μια ομάδα επενδυτών πραγματοποιεί το μεγαλύτερο κομμάτι των συναλλαγών και άρα κατέχει δεσπόζουσα θέση, βρίσκεται πάντα σε θέση ισχύος έναντι των υπολοίπων επενδυτών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η συγκεκριμένη ομάδα αυτή την στιγμή θεωρεί πως τα δεδομένα είναι τέτοια που ευνοούν ένα πτωτικό παιχνίδι και μάλιστα η άποψη αυτή καταφθάνει στους επενδυτικούς κύκλους της Αθήνας από πολλές πλευρές, δείγμα του ότι το lobbing είναι ισχυρό.
Βεβαίως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η πρόβλεψη θα επιβεβαιωθεί στην πράξη ωστόσο το γεγονός πως πολλές φορές ως τώρα το επενδυτικό σχήμα του City έχει επαληθευτεί, κάνει πολλούς να πιστεύουν πως και τώρα η ιστορία θα επαναληφθεί.
Α.Τάντουλος