• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:35 - 07 Σεπ 2010

Αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές - 'Βαρίδι' οι τράπεζες

Οι νέες ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες οδηγούν σε απώλειες τις διεθνείς αγορές. Πτωτικά ξεκίνησε αυτή η εβδομάδα για τη Wall - χθες παρέμεινε κλειστή λόγω Labor Day. Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,34% στις 10.412 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,40% στις 2.225 μονάδες και ο S&P βρίσκεται στο -0,62% στις 1.098 μονάδες.
Συνεχίζουν ''στο κόκκινο'' οι ευρωαγορές, με «βαρίδι» τις τράπεζες και το μεταλλουργικό κλάδο. Ξεχωρίζουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών που κινούνται ανοδικά.

Κατά 0,36% υποχωρεί ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600. Κάτω από τα επίπεδα των 1,28 δολαρίων υποχωρεί το ευρώ, διαπραγματευόμενο αυτή την ώρα στα 1,2761 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,62% στις 5.406 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC χάνει 1,14% στις 3.643 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,63% στις 6.116 μονάδες.

Ισχυρές οι πιέσεις για τον τραπεζικό κλάδο. Δημοσιεύματα που θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της διαδικασίας των stress tests «κλονίζουν» τους επενδυτές, πυροδοτώντας νέες ανησυχίες για την υγεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

Τα stress tests, διαδικασία στην οποία υποβλήθηκαν 91 από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, δεν έλαβαν, όσο θα έπρεπε, υπόψη τους κινδύνους που προκύπτουν από την κατοχή κρατικού χρέους, αναφέρει η Wall Street Journal. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ορισμένες τράπεζες δεν έδωσαν τη σωστή εικόνα των χρεών τους, καθώς κάποιες από αυτές δεν συμπεριέλαβαν συγκεκριμένα ομόλογα και άλλες μείωσαν το ύψος των ομολόγων υπολογίζοντας τις θέσεις short που διατηρούσαν.

Απώλειες 3% καταγράφει η μετοχή της Barclays. Τον πρόεδρό της, Robert Diamond, όρισε η βρετανική τράπεζα νέο διευθύνοντα σύμβουλο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Ο Diamond θα αντικαταστήσει τον John Varley, ο οποίος θα αποχωρήσει από την εταιρεία στις 31 Μαρτίου 2010. Από 1ης Οκτωβρίου 2010, ο Diamond θα κατέχει τόσο τη θέση του προέδρου όσο και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου.«Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», δήλωσε ο νέος CEO της Barclays.

Στο -1,65% η μετοχή της BNP Paribas και στο -2,21% η Societe Generale.

Πτωτικά κινείται και ο μεταλλουργικός κλάδος. Στο -1,80% η Rio Tinto, στο -1,79% η Xstrata.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 07/09/2010 - 16:51