• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:46 - 14 Ιαν 2013

Με οριακές απώλειες η Wall, «περιμένοντας» τη Fed

Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές, με τις τράπεζες να σημειώνουν κέρδη.

Με οριακές απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall, σε μια μέρα κατά την οποία τα βλέμματα της αγοράς εστιάζουν στις δηλώσεις Μπενάρκι.

Ο Dow πέφτει κατά 0,02% στις 13,485 μονάδες.

Ο Nasdaq χάνει 0,08% στις 3,123 μονάδες.

O S&P 500 υποχωρεί 0,0& στις 1,471 μονάδες.


Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη σημερινή ομιλία του επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπενάρκι, που θα ξεκινήσει λίγο πριν κλείσει η αγορά, με τους αναλυτές να περιμένουν να δουν τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την αμερικανική οικονομία.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω των οικονομικών αποτελεσμάτων που αναμένεται να ανακοινώσουν μεγάλες πολυεθνικές όπως οι Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs και JP Morgan.

Άξιο αναφοράς είναι η σημαντική πτώση (-4%) με την οποία ξεκίνησε τη συνεδριάση η μετοχή της Apple.


Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές

Με μεικτά πρόσημα συνεχίζουν τις συνεδριάσεις τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την άνοδο που σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος να είναι αυτό που ξεχωρίζει στις αγορές.

Ο FTSE υποχωρεί οριακά κατά 0,06% στις 6,118 μονάδες.

Ο CAC κερδίζει κατά 0,43% στις 3,722 μονάδες, με τα κέρδη που σημειώνουν οι μετοχές των Creidt Agricole και Societe Generale να ξεχωρίσουν στην αγορά του Παρισίου.

Ο DAX ανεβαίνει κατά 0,47% στις 7,752 μονάδες, με την άνοδο που σημειώνουν οι γερμανικές τράπεζες να δίνει πάτημα γι ακέδη στη Φρανκφούρτη.

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 χάνει κατά 0,27% στις 8,641 μονάδες, ενώ αρνητική είκονα έχει και ο FTSE MIB στο Μιλάνο που υποχωρεί κατά 0,40% στις 17,431 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,3% συρρικνώθηκε η βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο στην περιοχή της Ευρωζώνης, έναντι -1,4% τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση μειώθηκε κατά 3,7%.