• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:28 - 11 Δεκ 2013

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, παρά τη συμφωνία στις ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης πέραν των μέσων Ιανουαρίου και τη σταθεροποίηση των οικονομικών της στο εγγύς μέλλον.

Ο FTSEurofirst 300 υποχωρεί 0,1%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο0,13%, ο DAX καταγράφει κέρδη 0,16%, ο CAC 40 κινείται 0,62% υψηλότερα, ενώ στο -0,12% και στο -0,22% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB, αντίστοιχα.

Η μετοχή της Royal Bank of Scotland υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση της παράιτησης του Οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, μετά από μόλις 10 εβδομάδες εργασία.

Η μετοχή της Lloyds Banking Group υποχωρεί % μετά το πρόστιμο ύψους 28 εκατ. στερλίνων που της επέβαλε η FCA για « σοβαρές ελλείψεις » στον τρόπο που “κινητοποιεί” την ομάδα των πωλήσεών της.

Οι μετοχές της Inditex ενισχύονται 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας γ' τριμήνου.

Οι μετοχές της Axel σημειώνουν άνοδο 2,96% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι άγγιξε τους 150.000 συνδρομητές για την online έκδοση της Bild.


Αργά την Τρίτη στις ΗΠΑ , οι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία κατέληξαν σε συμφωνία για τη μείωση των αυτόματων περικοπών δαπανών και την παροχή 23 δισ. δολαρίων για τη μείωση του ελλείμματος σε δύο χρόνια .

Ενώ η συμφωνία στις ΗΠΑ είναι ευπρόσδεκτη είδηση​, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν σχετικά με τη χρονική στιγμή της μείωσης του προγράμματος τόνωσης της Fed, με τη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας να πλησιάζει.


Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έφθασαν χθες στη “βάση μιας συμφωνίας” για την αντιμετώπιση των προβληματικών τραπεζών και την αμοιβαιοποίηση του κόστους, μετά από 16 ώρες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία αναμένεται να αρχίσει με μια διαδικασία ανάλογη με αυτή της Κύπρου ( bail-in ), όπου οι μεγάλοι καταθέτες σε προβληματικές τράπεζες για πρώτη φορά θα αναγκαστούν να τις “στηρίξουν”. το δανειστή