Η αγορά δεν φαίνεται πως ανέμενε ότι οι μικρές τράπεζες στις ΗΠΑ χρειάζονται στήριξη με ποσό μεταξύ 12-14 δισ. δολαρίων, προκειμένου να καλύψουν τις επισφάλειές τους, όπως υποστηρίζουν στελέχη διαχείρισης του TARP. Επίσης, η αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών δεν λείπει από το μυαλό πολλών επενδυτών μετά το πρόσφατο ράλι.
Στο μεταξύ, μεταβλητότητα με μικρές απώλειες επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ήπια κατοχύρωση κερδών μετά το πρόσφατο ράλι. Η πτώση σημειώνεται παρά τα θετικά νέα για την εξαγορά της Friends Provident από τη Resolution, και παρά τα θετικά macro από τη Βρετανία.
Ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,10% στις 4.706 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,30% στις 5.395,40 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει οριακά κέρδη 0,20% κινούμενος πέριξ των 3.500 μονάδων.
Η βρετανική αγορά κατοικίας βελτιώθηκε τον Ιούλιο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των μεσιτών και των παρατηρητών της αγοράς τα τελευταία δύο έτη, βλέπει αυξήσεις στις τιμές των κατοικιών.
Η Friends Provident ενισχύεται 2% καθώς η ασφαλιστική αποδέχτηκε την πρόταση εξαγοράς των 1,86 δισ. στερλίνων από τη Resolution.



