Σημαντικά κέρδη κατέγραψε η μεγαλύτερη μεταλλευτική του κόσμου, BHP Billiton, ματά την άνοδο της τιμής του χαλκού και του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη. Σημαντικά κέρδη και για την China Petroleum ή αλλιώς Sinopec, η οποία ανακοίνωσε ότι σχειδάζει «ταχεία» επέκταση στο εξωτερικό για να διασφαλίσει περαιτέρω ενεργειακά αποθέματα. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν και η εταιρία real estate James Hardie αλλά και η Canon στο Τόκιο.
«Τα θεμελιώδη της παγκόσμιας οικονομίας και τα εταιρικά κέρδη βελτιώνονται και μαζί με αυτά και η επενδυτική ψυχολογία που διατηρεί την άνοδο στις αγορές. Τα στοιχεία από την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ αποτελούν καθοριστικό παράγοντα που υποδηλώνει ανάκαμψη», επισημαίνουν αναλυτές.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραψε κέρδη της τάξης του 3,30% με μόνο 7 μετοχές να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ τερμάτισε 1,94% υψηλότερα. Στη Σανγκάη ο δείκτης CSI 300 τερμάτισε με κέρδη 0,35% ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi έκλεισε 1,98% υψηλότερα στις 1,612 μονάδες.
Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν στο άνοιγμά τους και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα futures των ευρωπαϊκών δεικτών να «δείχνουν» άνοδο σε ποσοστό από 0,50-0,75%.



