• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:18 - 10 Ιουλ 2006

Πετρελαϊκές πιέσεις στην Ευρώπη

Πιέσεις αναμένεται να δεχθεί σήμερα ο πετρελαϊκός κλάδος, λόγω της υποχώρησης των τιμών του μαύρου χρυσού, συμπαρασύροντας τις ευρωπαϊκές αγορές σε αρνητικό έδαφος.

Εξάλλου, και στην αντίθετη πλευρά του Ατλαντικού, ο δείκτης DowJonesσημείωσε την Παρασκευή τις μεγαλύτερες απώλειες του τελευταίου μήνα, λόγω των ανησυχιών για επιβράδυνση της εταιρικής κερδοφορίας.

Καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί για Τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εξαιτίας των υποψιών για συμβιβαστική λύση γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μετοχές όπως αυτές των Eni, Statoilκαι Totalαναμένεται να δεχθούν πιέσεις.

Όμως, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμάται ότι θα βρεθεί και η UBS, καθώς η μετοχή της θα πραγματοποιήσει σήμερα split.