• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:19 - 29 Ιαν 2007

Ψηλότερα Wall και Ευρω-αγορές, με στήριγμα στα deals

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Έρεισμα στο νέο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων βρίσκουν σήμερα οι κεφαλαιαγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη, με επίκεντρο τα deals που αφορούν τις Bristol-Myers Squibb και First Republic Bank που υποδεικνύουν ότιι μια σειρά μετοχών είναι υποτιμημένες.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones βρίσκεται στις 12.525,39 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,26%, στις 1.425,87 μονάδες και ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.442,24 μονάδες, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 0,28%.

Η Bristol-Myers ενισχύεται σε υψηλό τριετίας, εν μέσω φημολογίας ότι θα συγχωνευτεί με τη Sanofi-Aventis, προκειμένου να δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία παγκοσμίως.

Επίσης, σημαντική άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της First Republic Bank, καθώς η Merrill Lynch συμφώνησε να εξαγοράσει την τράπεζα προς 1,8 δισ δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο πενθήμερο ο Dow κατέγραψε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από την αρχή του έτους, καθώς μια σειρά μακροοικοονομικών στοιχείων, όπως η άνοδος των πωλήσεων νέων κατοικιών και η αύξηση των παραγγελιών διαρκών αγαθών, δείχνουν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει περιθώρια να μειώσει τα επιτόκιά της, ακόμη και ενώ η εταιρική κερδοφορία επιβραδύνεται.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι ευρω-αγορές, τονωμένες από την κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων.

Η Citigroup συμφώνησε να εξαγοράσει μονάδα της Prudential, ενώ σύμφωνα με έντονη φημολογία, η Hochtief συζητά το ενδεχόμενο εξαγοράς.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,30%, στις 6.246,90 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 5.628,77 μονάδες, με κέρδη της τάξης του 0,83%, και στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX διαμορφώνεται στις 6.727,61 μονάδες, αυξημένος κατά 0,56%.