Αυτή την ώρα (14:30) στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,32%, στις 6.096,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,85%, στις 5.412,22 μονάδες και στη Φραγκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 6.570,88 μονάδες, μειωμένος κατά 1,04%.
Υπενθυμίζεται ότι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει υποχωρήσει κατά 5,3% τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, χάνοντας όλα τα κέρδη από την αρχή της χρονιάς.
Να σημειωθεί ότι τo ντόμινο των ρευστοποιήσεων αυτή την εβδομάδα μείωσε την κεφαλαιοποίηση των παγκόσμιων αγορών κατά 1,5 τρισ. δολάρια.
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι εντείνει τους ελέγχους στο βραχυπρόθεσμο ξένο δανεισμό από τα εγχώρια οικονομικά ιδρύματα, προκειμένου να προστατεύσει την οικονομική της ασφάλεια και να βοηθήσει τη διόρθωση των διεθνών ανισορροπιών.
Οι RioTinto, BHP Billiton και Xstrata ηγούνται της πτώσης στις μεταλλευτικές εταιρείες, καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση για μέταλλα από την Κίνα για υποχωρήσει.



