• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:00 - 20 Μαρ 2009

Πτωτικά το αργό- Κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας

Πτωτικά κινείται η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι καταγράφηκε νέα άνοδος στα αποθέματα αργού εξαιτίας της ύφεσης που μειώνει την πετρελαϊκή ζήτηση, αλλά και του εύθραυστου κλίματος που επικρατεί στις αγορές, οι οποίες παρά το ράλι των προηγούμενων ημερών δείχνουν να χάνουν την ορμητικότητά τους.

Το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου το οποίο λήγει σήμερα, καταγράφει απώλειες 1,01% στα 51,09 δολάρια το βαρέλι. Κέρδη 0,47% καταγράφει το συμβόλαιο Μαϊου για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ στα 48,81 δολάρια το βαρέλι.

Παρόλα αυτά με κέρδη αναμένεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα το αργό καταγράφοντας κέρδη για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα, εξαιτίας των νέων σχεδίων για την ανάκαμψη της οικονομίας που ανακοινώθηκαν από τη Fed. Χθες η τιμή του αργού έκλεισε πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι για να διαμορφωθεί σε υψηλό τριών μηνών. Ακόμη το δολάριο διαπραγματεύεται σε χαμηλό δύο μηνών, οδηγώντας τους επενδυτές να αναζητήσουν επενδυτικό καταφύγιο στο πετρέλαιο και τα υπόλοιπα εμπορεύματα. Συνολικά σε επίπεδο τριμήνου το αργό έχει καταγράψει κέρδη 15%.