• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:29 - 06 Νοε 2009

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο χρυσός- Αγγιξε τα 1.100 δολάρια

Σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκε και σήμερα η τιμή του χρυσού, αφού άγγιξε ενδοσυνεδριακά τα 1.100 δολάρια η ουγγιά, στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων της ανεργίας στις ΗΠΑ, η οποία αυξήθηκε κατά 10,2%, φτάνοντας στο ανώτερο επίπεδο της τελευταίας 26ετίας. Σημαντική ώθηση στο μέταλλο έδωσε και η νέα πτώση που σημείωσε το δολάριο.

Αναλυτικά, η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,6%, φτάνοντας στα 1.095,70 δολαρίων ανά ουγγιά.

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε και σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το απόγευμα το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4847 δολάρια από το επίπεδο των 1,4871 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4862 δολάρια.

Ώθηση στο ευρώ έδωσε σήμερα η βελτιωμένη εικόνα που εμφανίζει η Γερμανική οικονομία. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα οι εργοστασιακές παραγγελίες για έβδομο συνεχή μήνα σημείωσαν άνοδο. Μικρή ανάσα στο δολάριο έδωσε η διατάραξη του κλίματος "οικονομικής ανάκαμψης" που προκάλεσαν τα στοιχεία που αφορούν στην αμερικανική οικονομία, καθώς ενισχύθηκαν οι απώλειες στην αγορά εργασίας (οι απολύσεις τον προηγούμενο μήνα ήταν περισσότερες των αναμενόμενων), με αποτέλεσμα οι επενδυτές να γυρίσουν την πλάτη σε νομίσματα που προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

Το 74% των αναλυτών εκτιμά ότι την επόμενη εβδομάδα ο χρυσός θα εξακολουθήσει να ανεβαίνει, σύμφωνα με έρευνα του δικτύου Bloomberg, ενώ οι υπόλοιποι «μοιράζονται» ανάμεσα σε αρνητικές και ουδέτερες εκτιμήσεις.