• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:08 - 29 Οκτ 2010

Διαφωνεί ο Τρισέ με τον διαχωρισμό επενδυτικών και εμπορικών τραπεζών

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις προτάσεις που διατυπώνονται ευρέως και αφορούν στο διαχωρισμό των εμπορικών και των επενδυτικών δραστηριοτήτων των τραπεζών, εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζ. Κ. Τρισέ, σε συνέντευξη του στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης».

Σύμφωνα με τον τραπεζίτη, αυτό που καθίσταται αναγκαίο είναι η ενίσχυση της εποπτείας των δραστηριοτήτων των τραπεζών και όχι ο διαχωρισμός τους.

Ο διοικητής της ΕΚΤ επανέλαβε την αναγκαιότητα δημοσιονομικής πειθαρχίας των χωρών μελών της ευρωζώνης, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Μάλιστα, έθιξε και το ζήτημα του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, επισημαίνοντας ότι έτσι τίθεται σε κίνδυνο η ανταγωνιστικότητα των χωρών.