• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:01 - 08 Ιουν 2011

Ψήφισμα στον ΟΗΕ για Συρία από Βρετανία- Γαλλία - "Προάγγελος" στρατιωτικής επέμβασης; - Αντιδράσεις από τη Ρωσία

Ψήφισμα στον ΟΗΕ αναμένεται να υποβάλλουν σήμερα Βρετανία και Γαλλία, καταγγέλοντας τη «σιγή ιχθύος» που τηρεί ο οργανισμός απέναντι στο αιματοκύλισμα της Συρίας.

«Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν σιωπηλά απέναντι σε ένα τέτοιο ζήτημα. Εργαζόμαστε με τους βρετανούς φίλους μας, ώστε να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στο Συμβούλιο Ασφαλείας» είπε σχετικά ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

Αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ινδία, η Βραζιλία και η Νότιος Αφρική, εκφράζουν ανησυχία ότι το ψήφισμα ίσως είναι το πρώτο βήμα για ένα μελλοντικό ψήφισμα ανάλογο με αυτό κατά της Λιβύης, ότι επιχειρεί δηλαδή να αποσπάσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση από Ρωσία και Κίνα για μία στρατιωτική επέμβαση.Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το BBC, σε αντίθεση με το ψήφισμα για τη Λιβύη, το σχέδιο ψηφίσματος δεν προβλέπει κυρώσεις ή στρατιωτική δράση κατά της Δαμασκού.

Ωστόσο, ανώτατος ρώσος διπλωμάτης επανέλαβε την άρνηση της Μόσχας να υιοθετήσει το προτεινόμενο ψήφισμα.

«Η προοπτική ενός ψηφίσματος στη βάση του ψηφίσματος 1973 για τη Λιβύη δεν θα έχει την υποστήριξη της χώρας μας. Η χρήση βίας, όπως φάνηκε στη Λιβύη, δεν δίνει απαντήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.



Τελευταία τροποποίηση στις 08/06/2011 - 17:40