• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
"Το Κίεβο αναμένει να υπογράψει σύντομα συμφωνία εταιρικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση"
21:06 - 10 Μαρ 2014

"Το Κίεβο αναμένει να υπογράψει σύντομα συμφωνία εταιρικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση"

H Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται αργότερα αυτό το μήνα να υπογράψουν το πολιτικό σκέλος μιας συμφωνίας εταιρικής σχέσης με στόχο την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αντρέι Ντεστσίτσια.

"Η άποψή μας είναι ότι εφόσον υπάρχει η πολιτική θέληση και η προετοιμασία, η ημερομηνία της 21ης Μαρτίου είναι πιθανή", ανέφερε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ουκρανίας στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, επισημαίνοντας ότι μια Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει προγραμματισθεί για εκείνη την ημέρα.

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς είχε απορρίψει ένα παρόμοιο σύμφωνο το Νοέμβριο, πυροδοτώντας τις διαδηλώσεις που διήρκησαν μήνες και οδήγησαν στην ανατροπή του. Ο Ντεστσίτσια είπε επίσης ότι η Ουκρανία ενδέχεται να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια κατά των ρωσικών ενεργειών στην Κριμαία.

ukrain100314