• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
FT: Η Ελλάδα γλιστρά προς την καταπακτή του ευρώ
14:00 - 21 Μαρ 2015

FT: Η Ελλάδα γλιστρά προς την καταπακτή του ευρώ

Σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ασκούν οι «Finacial Times», σημειώνοντας πως δυο μήνες αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, οι διαπραγματευτές είναι μετά βίας πιο κοντά σε μια συμφωνία».

Οι Financial Times κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι όλες οι πλευρές δεν θέλουν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη,  κάθε μέρα που περνά χωρίς η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν βρίσκουν κοινά αποδεκτή βάση συζήτησης, φέρνει την χώρα πιο κοντά στο Grexit.


Στο άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα γλιστρά προς την καταπακτή του ευρώ», οι συντάκτες της εφημερίδας σημειώνουν ότι όποια κι αν είναι τα λάθη των δανειστών, οι ελληνικές Αρχές αποδεικνύουν πως είναι «αναξιόπιστοι διαπραγματευτικοί εταίροι».

Κριτική ασκείται και κατά του ΥΠΟΙΚ, Γιάννη Βαρουφάκη, με την εφημερίδα να σημειώνει ότι  «είναι εξαιρετικός στην αυτοπροβολή του, αλλά αναξιόπιστος συνομιλητής», ενώ ασκώντας κριτική σε κάποια από τα μέτρα που έχει προτείνει (όπως τους «τουρίστες φόρο – ελεγκτές»), θεωρεί ότι κινούνται στα όρια του «εκκεντρικού».


Σύμφωνα με τους Financial Times  αυτό έχει ως αποτέλεσμα, συχνά, οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να θέλουν να τον παρακάμπτουν και να συνομιλούν απευθείας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Παρότι το Grexit δεν είναι ζήτημα που τελεί υπό εξέταση, η εφημερίδα θεωρεί ότι η όποια αντιστροφή κατεύθυνσης, η όποια «κενή πράξη ανυπακοής», καθώς και όσες καταθέσεις αποσύρονται από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, φέρνουν πιο κοντά αυτό που όλοι απεύχονται. Την έξοδο της Ελλάδα από την ευρωζώνη.

Τελευταία τροποποίηση στις 21/03/2015 - 14:15