• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Κίνα: Αισιοδοξία ότι θα πετύχει τους περισσότερους στόχους φέτος
15:44 - 31 Αυγ 2016

Κίνα: Αισιοδοξία ότι θα πετύχει τους περισσότερους στόχους φέτος

Η Κίνα θα πετύχει τους περισσότερους οικονομικούς της στόχους φέτος, αλλά θα είναι σχετικά δύσκολο να πετύχει τον στόχο για την αύξηση των επενδύσεων και του εμπορίου, δήλωσε ο Xu Shaoshi, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο.

Στο β΄ μισό του έτους, η Κίνα θα πρέπει να διατηρήσει σταθερή και ευέλικτη την μακροοικονομική της πολιτική, δήλωσε ο ίδιος.

Στην αρχή του τρέχοντος έτους, η Κίνα δεν έδωσε συγκεκριμένο στόχο για το εμπόριο, μια απόκλιση από τα προηγούμενα χρόνια. Το εμπόριο της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως πλήττεται από την ασθενή εγχώρια ζήτηση και από μια επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Η κίνα ανακοίνωσε ανάπτυξη 6,7% στο β΄ τρίμηνο φέτος, εντός του εύρους του στόχου της για ανάπτυξη 6,5%-7%.