• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Goldman Sachs: Οι αλλαγές στις τράπεζες στην εποχή Τραμπ
09:40 - 08 Δεκ 2016

Goldman Sachs: Οι αλλαγές στις τράπεζες στην εποχή Τραμπ

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Την εκτίμηση ότι θετικές αναμένεται να είναι για τις τράπεζες οι αλλαγές που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στο σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο, εξέφρασε ο επικεφαλής στρατηγικής της Goldman Sachs, Stephen Scherr.

Ειδικότερα, ο κ.Scherr (ο οποίος είναι και Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας για τις δραστηριότητες στις Η.Π.Α.) ανέφερε στο CNBC ότι «οι προσδοκίες που έχουν αναπτυχθεί από τους τραπεζίτες για την αλλαγή ή τροποποίηση του νόμου «Dodd-Frank» είναι υψηλές, οπότε πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί."

Σημειώνεται πως ο εν λόγω νόμος είχε εφαρμοστεί στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 – 2009 και περιέχει διακράτηση μεγαλύτερου ποσοστού μετρητών από τις τράπεζες, περιορισμούς στο ρίσκο κλπ.