• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:37 - 07 Μαρ 2007

Θετικό κλίμα στις ευρω - αγορές

Σε θετική τροχιά κινούνται αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. Παρά το αρνητικό κλίμα στην αγορά του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης που κυριάρχησε στο άνοιγμα των συνεδριάσεων, αυτή την ώρα το σκηνικό έχει αντιστραφεί με τους δείκτες Dax και Cac να καταγράφουν κέρδη και τον δείκτη FTSE 100 να περιορίζει τις αρχικές απώλειες.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 αυτή την ώρα υποχωρεί οριακά κατά 0,07% στις 6,134.20μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 ενισχύεται κατά 0,29% στις 5,453.06 μονάδες. Κέρδη σε ποσοστό 0,29% καταγράφει ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη, διαμορφούμενος στις 6,613.94μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο κλάδος λιανικού εμπορίου με τη μετοχή της Carrefour να ενισχύεται κατά 3,3% στα 55,67 ευρώ, λόγω της είδησης ότι οι όμιλοι Groupe Arnault και Colony Capital απέκτησαν το 9,8% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της Vivendi, η οποία καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,7% στα 29,39 ευρώ, ενώ άλμα σημειώνει η μετοχή της Accor, της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο αλυσίδας ξενοδοχείων, λόγω της εκτίναξης των κερδών το δ΄ τρίμηνο. Συγκεκριμένα,τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,9 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 51%.

Στα 2,72 ευρώ «σκαρφαλώνει» και η μετοχή της Rhodia, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας χημικών υλικών στη Γαλλία, σημειώνοντας άνοδο 2,3%, μετά την ενισχυμένη κερδοφορία που παρουσίασε για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια το 2006. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 62 εκατ. ευρώ, ξεπερνώνταςτις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές των ομίλων Lloyds, Aviva και RioTinto, καθώς διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Adidas, μετά τη μείωση κερδών που παρουσίασε το δ΄ τρίμηνο, απογοητεύοντας τους αναλυτές.