• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμπόδιο στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ν.Κορέας
12:31 - 30 Μαρ 2018

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμπόδιο στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ν.Κορέας

Για το ενδεχόμενο καθυστέρησης της ανανέωσης της εμπορικής συμφωνίας με τη Νότια Κορέα, αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μέχρι τη λύση του ζητήματος της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οχάιο, ο Τραμπ τόνισε ότι «μπορεί να το καθυστερήσω μέχρι να γίνει η συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα. Ξέρετε γιατί; Επειδή είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί και θέλω να είμαι σίγουρος ότι όλοι αντιμετωπίζονται δίκαια. Προχωράμε πολύ καλά με τη Βόρεια Κορέα».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Τραμπ σχεδιάζει να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέσα στην άνοιξη. Κάτι που σημαίνει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θα χρειαστεί την υποστήριξη της Σεούλ στις διαπραγματεύσεις, ώστε να πείσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Από την πλευρά της η Νότια Κορέα, μέσω του υπουργού Εμπορίου, δήλωσε ότι «θεωρεί πως η επαναδιαπραγμάτευση για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου έχει ολοκληρωθεί ομαλά».