Εφαλτήριο για το δυναμικό come back των ευρωπαϊκών αγορών αποτέλεσε η FED, μετά την ανακοίνωση ότι θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.
Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,59% στις 6,641.30 μονάδες, ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 6,084.34 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,70%, ενώ ο Dax καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,95% στις 7,838.87 μονάδες.
Οι Nokia Oyj και Nestle ηγούνται της ανόδου των εταιρειών, τα έσοδα των οποίων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, ενώ αξιόλογα κέρδη και για τον κλάδο των μεταλλουργικών, μετά την άνοδο της τιμής του χαλκού στην αγορά της Ασίας.
Η μετοχή της E.ON σκαρφάλωσε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, καθώς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά ιδίων μετοχών.
Σε θετικό έδαφος και η Man Group, η οποία ανακοίνωσε αύξηση 27% στα κέρδη για το σύνολο της χρήσης, καθώς και η Infineon Technologies, η μετοχή της οποίας σημειώνει ράλι 2,9% στα 43,30 ευρώ, μετά την πρόσθεση της εταιρείας στη λίστα buy της Goldman Sachs.
Στο επίκεντρο και η Deutsche Telekom, μετά την αναβάθμιση από τη Societe Generale της σύστασης για τη μετοχή από sell σε buy.



