• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Συναντήσεις Τζόνσον με Μέρκελ και Μακρόν την επόμενη εβδομάδα
22:20 - 16 Αυγ 2019

Συναντήσεις Τζόνσον με Μέρκελ και Μακρόν την επόμενη εβδομάδα

Σε Παρίσι και Βερολίνο θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, την Τρίτη και την Τετάρτη, στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις του στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα τον περασμένο μήνα, μετέδωσε σήμερα δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Στόχος του Τζόνσον είναι να πείσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσουν εκ νέου τις συνομιλίες για το Brexit ειδάλλως να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μιας άτακτης αποχώρησης του Λονδίνου από την ΕΕ την 31η Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε πως η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντήσει τον Τζόνσον σύντομα, χωρίς να δώσει κάποια ημερομηνία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει και μια εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του Τζόνσον δεν ανακοίνωσε την επικαιροποίηση του προγράμματός του.

«Η δραστήρια εβδομάδα του Μπόρις Τζόνσον θα περιλάβει τον Μακρόν στο Παρίσι την Τρίτη, τη Μέρκελ στο Βερολίνο την Τετάρτη και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Λίο Βαράντκαρ, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ» έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής του γραφείου του Guardian στις Βρυξέλλες.