• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Συνάντηση Τζόνσον - Τουσκ στις 23/9 στη Νέα Υόρκη
18:40 - 20 Σεπ 2019

Συνάντηση Τζόνσον - Τουσκ στις 23/9 στη Νέα Υόρκη

Την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να συναντηθεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών θα λάβει χώρα σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, την ώρα που η αποχώρηση των Βρετανών από την Ένωση προβλέπεται για τις 31 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε σήμερα ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για το Brexit πριν από τις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο δεν έχει ακόμη δει νέες λύσεις για το πρόβλημα του ιρλανδικού συνόρου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Με λίγες νύχτες σκληρής δουλειάς πολλά μπορούν να γίνουν, όμως όλα ξεκινούν από τη βούληση να συμφωνήσουμε» υπογράμμισε ο Ρούτε, ενώ πρόσθεσε: «Μπορώ να απαντήσω μονάχα σε πραγματικές, συγκεκριμένες προτάσεις».