• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ευρωκοινοβούλιο: Νέος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς ο Τιερί Μπρετόν
20:32 - 14 Νοε 2019

Ευρωκοινοβούλιο: Νέος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς ο Τιερί Μπρετόν

Πράσινο φως έδωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον Γάλλο Τιερί Μπρετόν, προκειμένου να αναλάβει Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, παρόλο που ορισμένοι ευρωβουλευτές επισήμαναν τον κίνδυνο σύγκρουσης συμφερόντων.

Όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, η υποψηφιότητα του πρώην γενικού διευθυντή της εταιρείας Atos εγκρίθηκε από το Λαϊκό Κόμμα, τους φιλελεύθερους του Renew, την ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και τους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές του ECR. Η ριζοσπαστική αριστερά, οι Πράσινοι και η ακροδεξιά πρότειναν να του ζητηθεί να δώσει γραπτώς επιπρόσθετες πληροφορίες στην Ευρωβουλή.

Ο Μπρετόν είχε προταθεί από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, αφού απορρίφθηκε η πρώτη επιλογή του, η Σιλβί Γκουλάρ, η οποία είχε κατηγορηθεί για κακοδιαχείριση κονδυλίων.