Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,52% στις 6,669.50 μονάδες, ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 6,087.82 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,47% ,ενώ ο Dax βρίσκεται στις 8,007.29 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,25%.
Οι μετοχές των Royal Dutch Shell και BP οδήγησαν το δείκτη Dow Jones Europe Stoxx Oil & Gas σε επίπεδα ρεκόρ.
Σε θετικό έδαφος και η UBS , μετά την αποπομπή του διευθύνοντος συμβούλου Peter Wuffli, καθώς και η Peugeot Citroen, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, λόγω του επενδυτικού σχεδιασμού για αύξηση των μεριδίων αγοράς.
Ο δείκτης Stoxx 600 ανέκαμψε κατά 3% από τα χαμηλά ενός μηνός στις 8 Ιουνίου.
Στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bankανακοίνωσαν ότι ο εν λόγω δείκτης αναμένεται να αγγίξει επίπεδα ρεκόρ μέχρι το τέλος της χρήσης, ωθούμενος από τις εξαγορές και τα εταιρικά κέρδη.



