Οι εθνικοί δείκτες υποχωρούν σε 14 από τις 18 αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,81%, στις 6.571,00 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 5.969,15 μονάδες, υποχωρώντας 0,67% και στη Φραγκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 7.876,49 μονάδες, μειωμένος κατά 0,85%.
Όπως είναι αναμενόμενο, οι μετοχές τόσο της DuPont, όσο και της Texas Instruments υποχωρούν στην Ευρώπη.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η McDonald's, η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατόριων παγκοσμίως, εν αναμονή της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.
Η AT&T δέχεται πιέσεις στην Ευρώπη, παρότι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε αύξηση της κερδοφορίας κατά 61% το δεύτερο τρίμηνο.
Στον αντίποδα, κέρδη αποκομίζει η PepsiCo, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αναψυκτικών παγκοσμίως, καθώς τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα των προσδοκώμενων.
Πέραν του τεχνολογικού, πιέσεις δέχεται ο κλάδος λιανικής στην Ευρώπη, με την Home Retail, ιδιοκτήτρια 1000 καταστημάτων στη Βρετανία, να ηγείται των ρευστοποιήσεων, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι πλημμύρες που πλήττουν τη Βρετανία θα κάμψουν τις πωλήσεις του κλάδου.



