• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
«Άλμα» 13,6% στις τιμές των κατοικιών στη Βρετανία τον Αύγουστο
12:58 - 19 Οκτ 2022

«Άλμα» 13,6% στις τιμές των κατοικιών στη Βρετανία τον Αύγουστο

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Μπορεί οι αναλυτές να περίμεναν μείωση στις τιμές των κατοικιών στη Βρετανία λόγω κρίσης και ακρίβειας, ωστόσο αυτές ανέβηκαν κατά 13,6% τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα η αύξηση των τιμών κατοικιών επιβραδύνθηκε από την αύξηση 16% τον Ιούλιο, η οποία αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο οι τιμές τον ίδιο μήνα πέρυσι επηρεάστηκαν από το τέλος της φοροαπαλλαγής για τους αγοραστές κατοικιών.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η αύξηση των τιμών των κατοικιών θα έπαυε στο επόμενο έτος, καθώς η κρίση του κόστους διαβίωσης και η αύξηση των επιτοκίων έβαλε φρένο στην αγορά. Ωστόσο, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και την υποχώρηση της στερλίνας, τα ποσοστά δε φαίνονται ακόμα ικανά να πέσουν.

Επομένως η Βρετανική Κυβέρνηση έχει άλλο ένα πρόβλημα να λύσει στο συνολικότερο πακέτο ζητημάτων που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19/10/2022 - 14:17