• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Αίγυπτος: Ναυάγιο στην Ερυθρά θάλασσα- 17 άνθρωποι αγνοούνται!
15:48 - 25 Νοε 2024

Αίγυπτος: Ναυάγιο στην Ερυθρά θάλασσα- 17 άνθρωποι αγνοούνται!

Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Δευτέρας (25/11) μετά τη βύθιση τουριστικού σκάφους που μετέφερε δεκάδες τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων, στα ανοικτά των αιγυπτιακών ακτών. Προς το παρόν, σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, έχουν διασωθεί 28 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται άλλοι 17.

Το σκάφος με την ονομασία «Sea Story» μετέφερε 45 άτομα, μεταξύ των οποίων 31 τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων και 14 μέλη του πληρώματος, για πολυήμερη καταδυτική εκδρομή όταν ναυάγησε κοντά στην πόλη Μάρσα Αλάμ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνείου της Ερυθράς Θάλασσας.

Το σκάφος αναχώρησε για καταδυτικό ταξίδι από το λιμάνι Ghalib του χωριού Μάρσα Αλάμ στις 24 Νοεμβρίου και ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στη μαρίνα της Χουργκάντα στις 29 του μήνα. Η Ερυθρά Θάλασσα είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής καταδυτικός προορισμός και είναι πολύ σημαντικός για την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου.

Το Κυβερνείο δήλωσε ότι το σήμα κινδύνου ελήφθη στις 5:30 πμ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), με τον κυβερνήτη Αμρ Χανάφι να δηλώνει ότι κάποιοι από τους επιζώντες διασώθηκαν από ελικόπτερο και μεταφέρθηκαν σε ιατρικές εγκαταστάσεις. Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και άλλων επιζώντων συνεχίζονται σε συντονισμό με το πολεμικό ναυτικό και τον στρατό της Αιγύπτου.