• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Μακρόν: Κάλεσμα για πιο προσιτή ηλεκτρική ενέργεια για πολίτες και επιχειρήσεις
14:33 - 26 Μάι 2026

Μακρόν: Κάλεσμα για πιο προσιτή ηλεκτρική ενέργεια για πολίτες και επιχειρήσεις

Την ανάγκη συντονισμένης δράσης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας να γίνει πιο προσιτή και ελκυστική για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μέγαρο των Ηλυσίων με εκπροσώπους μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων.        

Πιο αναλυτικά, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι ο εξηλεκτρισμός αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας. Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της λεγόμενης «Ομάδας για τον εξηλεκτρισμό στη Γαλλία», στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Κατά τη συνάντηση, ο Μακρόν ανακοίνωσε επίσης ότι η Stellantis, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων οι μάρκες Peugeot και Fiat, πρόκειται να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ στη Γαλλία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η βιομηχανία διαθέτει πλέον τις απαραίτητες λύσεις και πως οι καταναλωτές θα είναι εκείνοι που θα καθορίσουν την πορεία της αγοράς. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει ήδη συμφωνηθεί η δημιουργία 240.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη τη Γαλλία, εκ των οποίων οι 60.000 θα αφορούν σταθμούς υπερταχείας φόρτισης.

Ο Μακρόν υπογράμμισε ακόμη ότι ο ηλεκτρισμός θα πρέπει να αποκτήσει κεντρικό ρόλο τόσο στη θέρμανση των κατοικιών όσο και, όπου αυτό είναι εφικτό, στη βιομηχανική παραγωγή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχαν εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών και εξαρτημάτων, καθώς και επιχειρήσεις του ενεργειακού τομέα.